Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Road-STEAMer και το Πάντειο Πανεπιστήμιο σας προσκαλούν σε μια σημαντική εκδήλωση σχετικά με την εκπαιδευτική πολιτική, τις πρακτικές και τη χρηματοδότηση του STE(A)M (Φυσικές επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, στις 14 Ιανουαρίου 2025, στις 16:00, στην Αίθουσα Σάκης Καράγιωργας 2, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 136.
Η δυναμική αυτή συνάντηση θα περιλαμβάνει ένα μείγμα εργαστηρίων και συζητήσεων πάνελ που έχουν σχεδιαστεί για να διερευνήσουν κρίσιμα θέματα στην εκπαίδευση STE(A)M, όπως:
- Το μέλλον της έρευνας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση STE(A)M
- Τρέχουσες πολιτικές STE(A)M και κενά που έχουν εντοπιστεί
- Προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών στο σχολείο και το πανεπιστήμιο ώστε να ανταποκρίνονται στις αναδυόμενες κοινωνικές ανάγκες
- Προώθηση πρακτικών ανοικτής εκπαίδευσης και συν-δημιουργίας
- Απαντήσεις στις προτάσεις της Ανεξάρτητης Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση του Horizon Europe
Είτε είστε υπεύθυνος χάραξης πολιτικής, εκπαιδευτικός, ερευνητής ή ενδιαφερόμενος, η εκδήλωση αυτή προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις, να ανταλλάξετε ιδέες και να συζητήσετε τρόπους για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της εκπαίδευσης STE(A)M.
Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ για τις συζητήσεις του πάνελ θα υπάρχει δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση στο ευρύτερο κοινό. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Η εκδήλωση πρόκειται να φωτογραφηθεί ή/και να βιντεογραφηθεί για σκοπούς διάχυσης.
Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η εγγραφή σας σε αυτή τη Φόρμα.
Το Ευρωπαϊκό έργο Road-STEAMer αναπτύσσει έναν Οδικό Χάρτη για την Εκπαίδευση STE(A)M, με έμφαση στις πολιτικές και χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να υιοθετήσει τα προγράμματα Horizon Europe, Erasmus+ και το επερχόμενο πρόγραμμα FP10 (2028-2035). Στόχος του έργου είναι τόσο η βέλτιστη κατανόηση των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών αναγκών της Ευρώπης όσο και η αποτελεσματικότερη εισαγωγή των σύγχρονων προσεγγίσεων STE(A)M στην εκπαίδευση.